Anar a la pàgina d'inici
Serveis en línia Recomanem Notícies Activitats Biblioteques Biblioteca infantil Enllaços
 
 

Notícies

[<< enrere]
La setmana vinent s´estrenarà la lectura a la fresca als jardins de Les Pedreres i a la plaça del carrer del Pou Rodó

(Biblioteques - 2018-08-10)

El Biblioestiu, amb les bibioplaces i les bibliopiscines, arriba a l’equador.

Els jardins de Les Pedreres i la plaça del carrer del Pou Rodó s’estrenaran, del 13 al 24 d’agost, com a nous escenaris de l’activitat del Biblioestiu d’enguany. La lectura a la fresca en aquests dos espais es farà cada dia durant dues setmanes de les 18 a les 20.30 h.
A l’equador de la proposta estiuenca, l’Ajuntament de Girona segueix amb la seva oferta per acostar la lectura a la ciutadania. Sota el lema de “Biblioestiu, la lectura a la fresca” les biblioteques de Girona projecten els serveis de biblioplaça i bibliopiscina. Aquestes iniciatives pretenen facilitar que aquelles persones que prenen la fresca als espais públics o s’apropen a les piscines, puguin gaudir de la lectura a l’aire lliure durant els mesos de juliol i agost. Són serveis totalment gratuïts i van adreçats sobretot als infants, però també hi ha propostes per a persones adultes. L’ús és lliure i la major part de l’oferta de lectura és lleugera, però si es vol també es pot fer préstec a casa amb el carnet de biblioteques.
Els barris on ja s’ha instal·lat la biblioplaça aquest any són Vila-roja, Font de la Pólvora, Mas Ramada, Vista Alegre, Sant Narcís, Can Gibert del Pla, Devesa, Mercadal i Santa Eugènia. Durant quinze dies a cada plaça, els ciutadans i ciutadanes es poden acostar al carro mòbil que hi ha preparat amb llibres i revistes per triar les lectures que més els agradin, que són per a un públic ampli i que responen a diversos gustos literaris. A Girona Est durant 6 tardes els llibres i les activitats del bibliocarro s’han complementat amb la ludoplaça dels barris de Vila-roja, Font de la Pólvora i Mas Ramada.
Pels que visiten les piscines de la ciutat, fins al 31 d’agost encara podran trobar, de dilluns a divendres, la Bibliopiscina de la Devesa de 16 a 19.30 h, i de les piscines del GEiEG de Sant Ponç i Sant Narcís de 16.30 a 19.30 h. Aquests serveis són més estables perquè tenen una continuïtat en el mateix espai durant els dos mesos d’estiu.
Per tal de dinamitzar el servei i promoure la lectura s’hi porten a terme activitats sovint adreçades als més petits i petites, tallers de lectura compartida i també les hores del conte per als infants, que van a càrrec de contistes professionals. A data d’avui, encara resten pendents les següents hores del conte: el dimarts 21 a la Biblioplaça de Pou Rodó el conte “En Bum i el tresor màgic de les fades”, a càrrec de Companyia Homenots; el dijous 23, als jardins de Les Pedreres, “El llop babau i la guineu eixerida”, de la mà de la Sessi Sitjà, i el divendres 24, a la bibliopiscina de la Devesa, el conte “Alma amb núvols, estels i contes del cel”
A més, a les tres bibliopiscines s’ofereix el dossier “Un estiu de detectius” i l’acompanyament per realitzar-lo i corregir-lo, la proposta de dinamització lectora que aquest estiu han promogut amb èxit de participació les biblioteques de la ciutat. A banda de gaudir resolent enigmes, se sortejarà una subscripció a una revista entre tots els detectius finalistes.

Biblioteca Infantil