Anar a la pàgina d'inici
Serveis en línia Recomanem Notícies Activitats Biblioteques Biblioteca infantil Enllaços
 
 

Notícies

[<< enrere]
Les biblioteques de Girona presenten dos llibres a Girocòmic

(Lídia Noguerol - 2017-10-09)

Les biblioteques de Girona s'atreveixen a versionar la cançó de La Banda Trapera del Río, "Cómics y Cigarrillos" al Girocòmic. Ho faran amb la presentació de dos llibres el divendres 13 d'Octubre a les 17h a Fira de Girona: "Dioses, héroes y superhéroes" de Manu González i "Superheroínas" d' Anabel Vélez, tots dos llibres estan publicats per l'editorial Ma Non Troppo. Aquest dos llibres es convertiran en quatre, perquè a la presentació s'hi afegiran dos llibres més dels mateixos autors: "Rockeras" d'Anabel Vélez i "Dance Electrònic Music" de Manu González que permetran relacionar el nové art amb la música. Conduïrà l'acte Lídia Noguerol de l'associació de bibliotecaris musicals "Ampli" i periodista cultural de Blisstopic


“Dioses, héroes y Superhéroes” explica l’origen mitològic d’alguns dels superherois de més anomenada de l’Olimp actual, remetent-nos  a la seva procedencia i a les seves primeres aventures vivents fins arribar al món del còmic o a la pantalla de cinema. Els superherois han existit des de sempre en totes les cultures i civilitzacions. Déus i herois ens atrauen perquè expliquen la condició humana, però són més forts ràpids i llestos que nosaltres. El món del còmic, amb els seus guionistes al capdavant, han sabut veure en aquest món una Font inesgotable de temes per a les seves pròpies creacions. Aquest llibre traça els paral·lelismes existents entre els déus antics de diferents civilitzacions amb els superherois actuals com Superman, Spiderman o John Constantine.   

Manu González va fer el seu primer treball periodístic entrevistant a Derrick May per fax per la despareguda revista aB. Desde llavors, aquest natural de l’Hospitalet de Llobregat (1974) ha treballat en publicacions com Qué leer, Guía del Ocio BCN, Trama, EnBarcelona Magazine, Hoy empieza todo (RN3), Agenda San Miguel o els catàlegs del Sònar 1997 i el Festival Doctor Music 1998. Expert també en còmic i literatura fantástica ha col·laborat en editorials com Random House Mondadori, RBA i Círculo de Lectores. Va ser cap de redacció de la revista Go Mag i actualment es coordinador de la revista digital cultural Blisstopic.com. També es autor de Dance, una de les guies de referencia ineludible sobre la música electrónica.

"Superheroínas" explica com de dura ha estat la vida de les dones amb súper poders. Des dels seus inicis han hagut de lluitar contra els prejudicis, contra el desig de sexualitzar-les, la censura, el masclisme o les modes. Van néixer per satisfer els desigs dels lectors masculins però any rere any han sabut trobar el seu camí. Aquest llibre – una autèntica novetat en el seu gènere – fa un repàs de les principals superheroïnes que han existit décadas en el món dels còmics, la seva evolució i els canvis que han patit: dones poderoses que han lluitat contra el mal i el crim amb els mateixos poders que els seus companys masculins. Dones com Wonder Woman, CatWoman o Tormenta dels X-Men.       

Anabel Vélez va néixer a Santa Coloma de Gramenet el 1975, el mateix any que Marvel va crear a l’esmentada Tormenta. Es editora en cap del web Culturaca i col·labora habitualment en revistes com Ruta 66 o Blisstopic. En el passat va escriure a revistes com Ritmos del mundo o Cinesia. També se la pot escoltar a Ràdio Gramenet fent programes de cine i música o com a col·laboradora del programa El Click de Ràdio Montornés. També ha publicat Rockeras.
Biblioteca Infantil