Biblioteca infantil Girona Ajuntament de Girona Biblioteques de Girona Inici Biblioteques infantil

Esteu a: Inici » Racó de les escoles » Recursos per a la biblioteca escolar » Catalogació del fons

 

Catalogació del fons

Un dels passos essencials en la creació d'una biblioteca escolar és la catalogació del fons. La catalogació consisteix en la descripció de cada document a través d'una fitxa en la qual s'inclou tota la informació. El conjunt de fitxes constitueix el catàleg, que ens servirà per fer conèixer als lectors tots els documents que posseeix la biblioteca i les seves característiques (temàtica, autor, títol, ISBN...). Aquesta informació serà utilitzada per l'usuari per tal de seleccionar el document més adient a la seva comanda.

Hi ha molts programes existents per fer la catalogació. A Catalunya tenim els següents programes creats expressament per a biblioteques escolars.

 

ePèrgam.L'ePèrgam és una aplicació de gestió de biblioteques escolars basada en Internet.La diferència fonamental d'aquest nou programa és que aprofita els avantatges de la xarxa per fer la catalogació (accés a catàlegs col•lectius), permet la consulta en línia dels catàlegs de les biblioteques escolars i disposa de funcionalitats per incentivar l'ús de la biblioteca per part de la comunitat escolar (novetats, comentaris de llibres, guies de lectura...), entre altres. 

 

Pèrgam 1.1. Aplicació de suport a la gestió de recursos educatius. Està denvolupada sobre el gestor de base de dades relacionala Microsoft Access. S'estructura en mòduls que permeten fer funcions bàsiques com catalogar, consultar, gestionar préstecs, fer llistes... És l'antecedent a l'ePergam.

MANUALS DE L'ÈPERGAM

 

 

 

Dibuixos de la Cisa a càrrec d'en Subi