Biblioteca infantil Girona Ajuntament de Girona Biblioteques de Girona Inici Biblioteques infantil

Esteu a: Inici » Racó de les escoles » Recursos per a la biblioteca escolar » Formació de la col·lecció

 

Formació de la col·lecció

La biblioteca de l'escola ha de posar a l'abast dels seus usuaris una àmplia selecció de materials, en tota mena de suports i sobre totes les matèries, adaptats a tots els ritmes i capacitats per garantir que cada usuari hi trobi allò que necessita. Per això, és útil elaborar un document que reculli quins criteris s'han de seguir en el manteniment, desenvolupament i actualització dels fons de la biblioteca i dels recursos que ofereix. La gestió de la col·lecció s'ha de basar en el currículum, les necessitats, i els interessos específics de la comunitat educativa del centre.

 Consells per fer una bona selecció de fons

 

 

 

Consells per a l'esporga del fons

 

Enllaços útils per triar el fons

 

 
Club de Lectures Recomanables
 
 
El blog del CLER (Club de Lectures Recomanables). El grup del CLER està format per professionals de les biblioteques públiques de les comarques gironines, i treballa des de l'any 2004 per tal de difondre la literatura infantil i juvenil.

 SIS, Servei d'Informació Selectiva. A la pàgina del Servei d’Informació Selectiva de l’àrea de biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat podem trobar les bibliografies temàtiques dedicades a les biblioteques escolars. 

 
 

 
Gretel. Grup de recerca de literatura infantil i juvenil i educació literària de la Universitat Autònoma de Barcelona   Faristol. Revista del Llibre Infantil i Juvenil del Clijcat.
 

 
 

  Revista Babar.  Revista online de literatura infantil y juvenil.

Bibliobloc. Espai de dinamització de la lectura del CRP del Gironès

 

 

 

 

 

Eines que us poden ajudar a actualitzar el fons:

Esporgar la biblioteca a l'escola i a l'institut: triar i destriar, processos per a una gestió eficient del fons. [en línia]. Generalitat de Catalunya. Departament d'Educació. Disponible a: http://goo.gl/mgJY9

VALL CASAS, Aurora. “Esporgar: per què, quan i com”. A BiD, textos universitaris de biblioteconomia i documentació, núm. 16.
També disponible a: http://www.ub.es/bid/16vall.htm

 

Dibuixos de la Cisa a càrrec d'en Subi