Biblioteca infantil Girona Ajuntament de Girona Biblioteques de Girona Inici Biblioteques infantil

Esteu a: Inici » Notícies »

 

Notícies

XVI Concurs de punts de llibre

L'Ajuntament de Girona convoca el XVI Concurs de Punts de llibre amb l'objectiu de promoure la lectura oferint un espai de participació i creació artística als nens i nenes amb edats compreses entre els 6 i els 12 anys de les escoles de Girona. Es valorarà especialment que els punts estiguin inspirats en els contes abans d'anar a dormir, temàtica de l'exposició vivencial Contes de nit, que es durà a terme a l'estiu a la biblioteca Just M. Casero. L'objectiu és recrear l'ambient d'explicar contes per anar a dormir, amb la nit, la foscor i les llums càlides com a teló de fons, i mostrant la màgia dels contes, que tant poden fer aparèixer somnis alegres plens d'imaginació com alguns malsons, amb les pors, les ombres i els monstres com a protagonistes. Així, els nens i nenes podran expressar la seva creativitat participant en aquesta proposta. Tots els centres de primària interessats poden consultar les bases aquí.

Guia CLER Nadal 2016

Ja podeu consultar la Guia CLER (Club de Lectures Recomanades) per aquest Nadal, que edita la Diputació de Girona. Podreu trobar propostes de literatura infantil i juvenil per a tots els gustos. Un llibre, un bon regal!

Onzena Jornada de Biblioteques Escolars. La Biblioteca Escolar 2.0

El 25 d'octubre de 2016, a la biblioteca Carles Rahola, vam celebrar l'Onzena Jornada de Biblioteques Escolars: La Biblioteca Escolar 2.0.

Podeu consultar els materials de la jornada aquí.


Recursos educatius de promoció lectora

Dins el conjunt de recursos educatius oferts, hi ha un apartat específic de recursos que tenen com a objectiu promoure la lectura al conjunt de ciutadans de Girona i especialment entre els infants, com la via d’accés a la informació i al coneixement. Per dur a terme una acció efectiva de promoció lectora, cal una estreta col·laboració entre la biblioteca, la família i el centre educatiu. En aquesta premissa s’ha de sustentar l’acció des de la biblioteca, assegurant que s’arriba al màxim de famílies possible amb accions que promoguin el gust pels llibres i la lectura i treballant conjuntament amb els centres educatius per un objectiu comú.

 

L’itinerari lector

La proposta de recursos de promoció de la lectura intenta abastar totes les edats del procés escolar, i alhora es renova i s’adapta a una realitat canviant. Amb el conjunt d’activitats que s’ofereixen, es pretén dibuixar un itinerari de lectura i formació al llarg de tot el procés escolar, un itinerari lector que està adaptat a cadascuna de les edats, oferint propostes diferents segons els nivells lectors, els interessos i les possibilitats dels infants

Aquesta proposta permet a l’escola seguir un camí en el procés de descoberta, aprenentatge i consolidació del procés i hàbit lector.

En aquest itinerari es combinen propostes que tenen lloc directament a la biblioteca i d’altres que tenen lloc a l’escola (amb una o dues sessions)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
 

Dibuixos de la Cisa a càrrec d'en Subi