Biblioteca infantil Girona Ajuntament de Girona Biblioteques de Girona Inici Biblioteques infantil

Esteu a: Inici » Notícies »

 

Notícies

Guia CLER Nadal 2016

Ja podeu consultar la Guia CLER (Club de Lectures Recomanades) per aquest Nadal, que edita la Diputació de Girona. Podreu trobar propostes de literatura infantil i juvenil per a tots els gustos. Un llibre, un bon regal!

Onzena Jornada de Biblioteques Escolars. La Biblioteca Escolar 2.0

El 25 d'octubre de 2016, a la biblioteca Carles Rahola, vam celebrar l'Onzena Jornada de Biblioteques Escolars: La Biblioteca Escolar 2.0.

Podeu consultar els materials de la jornada aquí.


Recursos educatius de promoció lectora

Dins el conjunt de recursos educatius oferts, hi ha un apartat específic de recursos que tenen com a objectiu promoure la lectura al conjunt de ciutadans de Girona i especialment entre els infants, com la via d’accés a la informació i al coneixement. Per dur a terme una acció efectiva de promoció lectora, cal una estreta col·laboració entre la biblioteca, la família i el centre educatiu. En aquesta premissa s’ha de sustentar l’acció des de la biblioteca, assegurant que s’arriba al màxim de famílies possible amb accions que promoguin el gust pels llibres i la lectura i treballant conjuntament amb els centres educatius per un objectiu comú.

 

L’itinerari lector

La proposta de recursos de promoció de la lectura intenta abastar totes les edats del procés escolar, i alhora es renova i s’adapta a una realitat canviant. Amb el conjunt d’activitats que s’ofereixen, es pretén dibuixar un itinerari de lectura i formació al llarg de tot el procés escolar, un itinerari lector que està adaptat a cadascuna de les edats, oferint propostes diferents segons els nivells lectors, els interessos i les possibilitats dels infants

Aquesta proposta permet a l’escola seguir un camí en el procés de descoberta, aprenentatge i consolidació del procés i hàbit lector.

En aquest itinerari es combinen propostes que tenen lloc directament a la biblioteca i d’altres que tenen lloc a l’escola (amb una o dues sessions)


Convocatòria de subvencions per a biblioteques escolars

Un cop aprovades les bases reguladores del programa de subvencions adreçades als centres educatius de la ciutat de Girona per al curs 2016-2017, s'ha procedit a l'aprovació de la Convocatòria de subvencions per a biblioteques escolars adreçades als centres educatius de Girona per al curs 2016-2017, amb quatre modalitats d'ajuts
A. Assessorament, per part d'una persona especialista en biblioteques amb l'objectiu de fer un seguiment del funcionament de la biblioteca, resoldre consultes i col·laborar en l'elaboració del projecte de la biblioteca escolar.
B. Dotació, per a l'adquisició de fons i/o equipament per a la biblioteca escolar.
C. Activa la biblioteca, per a la millora i impuls de les biblioteques escolars com a espai d'aprenentatge i de suport a la docència.
D. Biblioteques escolars obertes al barri. Dotació econòmica per finançar l'obertura al barri de les biblioteques dels centres educatius en horari extraescolar.

Per aquesta convocatòria es torna a augmentar la dotació total de la convocatòria per arribar al major nombre de centres, mantenir l'aportació de 1.500 Euros als quatre projectes que surtin premiats dintre de l'apartat Activa la biblioteca, i poder oferir un nou ajut als centres que vulguin obrir la seva biblioteca escolar al barri. La dotació pressupostària total per aquest proper curs és de 44.490 Euros. Els centres interessats tenen temps fins al 18 de juliol per a presentar la seva sol·licitud, a la qual hauran d'adjuntar una fitxa on es descriguin les condicions de la biblioteca, la seva actuació i quina és la sol·licitud que es formula. La documentació corresponent també la podeu consultar a la web municipal.

BASES DE LA CONVOCATÒRIA 2016-2017

OBTENIR INSTÀNCIA

TRAMITAR EN LÍNIA


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
 

Dibuixos de la Cisa a càrrec d'en Subi