Biblioteca infantil Girona Ajuntament de Girona Biblioteques de Girona Inici Biblioteques infantil

Esteu a: Inici » Notícies »

 

Notícies

La història de Hans Menscher guanya el Premi a Millor Booktrailer de la proposta educativa “Llegeix, càmera i...acció!”

Els guardons d’enguany han valorat la feina feta pels joves dels instituts FEDAC Sant Narcís de Girona i Pere Alsius de Banyoles. El booktràiler sobre la història del pintor Hans Menscher del llibre Obabakoak, de Bernard Atxaga, fet per un grup d’estudiants de l’Institut Pere Alsius, ha obtingut el Premi al Millor Booktràiler de l’edició 2017 de la proposta educativa “Llegeix, càmera i... acció!”. Cristina Torrent, Àngela Bustins, Anna Bramon, Laura Llorens i Yasmina Afrandouch han fet un projecte amb el qual han aconseguit generar interès per llegir aquesta història i amb el qual han aconseguit plasmar l’art de la narració en imatges. Després de tot un curs escolar descobrint i treballant com fer un tràiler d’un llibre, els alumnes participants a “Llegeix, càmera i... acció!” van assistir el dijous 15 de juny a la presentació conjunta dels treballs realitzats i a l’entrega de premis d’aquests treballs, en un acte que es va fer als cinemes OCINE de Girona. El recurs educatiu “Llegeix, càmera i... acció!” està impulsat pels serveis educatius del Museu del Cinema i Biblioteques de Girona. Des del setembre d’aquest curs escolar 25 alumnes del FEDAC Sant Narcís de Girona i 92 alumnes de l’Institut Pere Alsius de Banyoles han treballat per produir un total de 26 booktràilers. La proposta educativa vol potenciar el gust per la lectura dels joves fent que visquin les diferents etapes d’una producció audiovisual (preproducció, producció, postproducció i difusió) gràcies a la lectura prèvia d’un llibre escollit per ells mateixos. De fet, la tria del llibre és el punt d'inici d'aquest projecte anual que se centra en l'elaboració d'aquest audiovisual que acaba amb la seva presentació i difusió pública. Si cliqueu AQUÍ podreu visualitzar una selecció dels millors booktrailers elaborats.

Lliurament dels premis del concurs de Punts de Llibre i de Jocs Florals de l’Ajuntament de Girona

El passat 26 de maig es van lliurar els premis del XVI Concurs de punts de llibre i també els els del Jocs Florals de primària de la ciutat organitzats per l'Ajuntament de Girona. En iniciar l'acte, la regidora d’Eduacació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, ha donat la benvinguda als més de mil assistents a l’Auditori-Palau de Congressos. Al concurs de Punts de Llibre, enguany s’han valorat especialment les creacions inspirades en els contes abans d’anar a dormir. La participació ha estat molt alta, amb 893 reballs rebuts de 19 centres d'educació primària de la ciutat, i s'han editat 2.500 punts dels tres primers premis. Es podrà veure l'exposició de tots els punts rebuts en una exposició itinerant per les biblioteques públiques de la ciutat. Els guanyadors de cicle inicial han estat Maria del Pilar Fajardo de Sagrada Família el primer premi, el segon Maria Galvarri de Sagrada Família i el tercer Amaia Cortés de Joan Bruguera. Els de cicle mitjà han estat Abril González d’Annexa-Joan Puigbert el primer premi, el segon Gracia Mayugo d’Annexa-Joan Puigbert i el tercer Pere Marull de Migdia. El primer premi de cicle superior ha estat per a Anna Perucho de les Alzines, el segon per a Nassereddine Jaber de Maristes i el tercer per a Paula Trunas de Joan Bruguera.

Com a acompanyament de l’acte, s’han projectat dos booktrailers realitzats per l’escola Marta Mata. Fem un booktrailer és un recurs educatiu de l’Ajuntament de Girona que consisteix a fer un petit vídeo d’un llibre llegit per l’alumnat d’una classe. Als Jurats que premien les obres tant del Punt de Llibre com les proses i poesies dels Jocs Florals hi participa un ampli ventall de persones relacionades amb l’educació, les biblioteques, el món cultural, artístic i literari de la ciutat, la Universitat de Girona i els Serveis Territorials d’Ensenyament, la col·laboració de les quals és essencial perquè aquests dos concursos continuïn endavant any rere any, estimulant l’expressió artística i literària dels nens i nenes de les escoles de la ciutat.


XVI Concurs de punts de llibre

L'Ajuntament de Girona convoca el XVI Concurs de Punts de llibre amb l'objectiu de promoure la lectura oferint un espai de participació i creació artística als nens i nenes amb edats compreses entre els 6 i els 12 anys de les escoles de Girona. Es valorarà especialment que els punts estiguin inspirats en els contes abans d'anar a dormir, temàtica de l'exposició vivencial Contes de nit, que es durà a terme a l'estiu a la biblioteca Just M. Casero. L'objectiu és recrear l'ambient d'explicar contes per anar a dormir, amb la nit, la foscor i les llums càlides com a teló de fons, i mostrant la màgia dels contes, que tant poden fer aparèixer somnis alegres plens d'imaginació com alguns malsons, amb les pors, les ombres i els monstres com a protagonistes. Així, els nens i nenes podran expressar la seva creativitat participant en aquesta proposta. Tots els centres de primària interessats poden consultar les bases aquí.

Guia CLER Nadal 2016

Ja podeu consultar la Guia CLER (Club de Lectures Recomanades) per aquest Nadal, que edita la Diputació de Girona. Podreu trobar propostes de literatura infantil i juvenil per a tots els gustos. Un llibre, un bon regal!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
 

Dibuixos de la Cisa a càrrec d'en Subi