Anar a la pàgina d'inici
Serveis en línia Recomanem Notícies Activitats Biblioteques Biblioteca infantil Enllaços
Propostes | Club de lectura | Novetats | Guies de lectura
 

Club de lectura

[<< enrere]

Albert Snchez Piol: Victus


La Campana, 2013 (608 pàgines)

Ho explicar tot! Com van fotre el general Villarroel, com van derrotar les nostres victries. Perqu, fins ara, daquella guerra noms he sentit les versions que vnen de dalt o de lenemic.
VICTUS s una novella histrica que ens narra la guerra de Successi espanyola, un conflicte que pot considerar-se la primera de les conteses mundials i que sacaba l11 de setembre del 1714 amb lapocalptic assalt a Barcelona. Tamb s la tragdia den Mart Zuvira, un jove barcelon, alumne avantatjat del marqus de Vauban, que es converteix en un geni de lenginyeria militar.
VICTUS s un prodigi dinformaci i rigor histric al servei dun relat gil, potent i directe, amb una dicci rabiosament contempornia, que ens porta de Frana a Barcelona passant per Madrid, Toledo, Tortosa o les batalles de Brihuega i Almansa. I s tamb una obra sobre la Barcelona irreductible del 1714, que va sofrir un setge desigual de tretze mesos i el bombardeig de ms de trenta mil projectils.
VICTUS posa en qesti les versions oficials de tots dos bndols i cedeix la paraula als autntics protagonistes de la histria, des de la figura immensa den Villarroel, el general que va defensar la capital catalana amb llgrimes als ulls, fins als civils i soldats annims de totes les nacions que van lluitar a un costat i laltre de les muralles.
Per, per sobre de tot, VICTUS s un fest literari de primer ordre que es devora de la forma en qu sempre shan devorat les grans obres, com ho demostra que se nhagin venut els drets al rus, lalemany, lholands, litali, el portugus, el core, el croata i el francs.
Un hurac daire fresc, una iconoclasta visi des de baix que ref el mite del 1714 amb ms potncia. Ms vibrant. Ms proper.
JOAN B. CULLA, professor dHistria Contempornia.

 

 
Comentaris dels usuaris:
2023-08-14 tqKuRoc29w6
That kind of thkniing shows you're an expert
 

 

Afegeix el teu comentari:
   
Nom:
Email:
Valoració:
Molt fluixa Excel·lent
Comentari*:
  * Per evitar l'ús abusiu dels "spammers" no es registrarà cap comentari amb etiquetes HTML que apuntin a vincles externs
 

La comunicació de les dades personals que consten en aquest document suposa l'autorització perquè s'incorporin a un fitxer automatitzat de l'Ajuntament de Girona per a la resolució d'aquesta tramitació. Així mateix, són objecte de protecció d'acord amb les disposicions de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal. Per aquest motiu, podreu exercir-ne el dret d'accés, modificació i cancel·lació adreçant-vos personalment a l'Ajuntament de Girona o mitjançant l'adreça de correu dadespersonals@ajgirona.cat.

Biblioteca Infantil