Anar a la pàgina d'inici
Serveis en línia Recomanem Notícies Activitats Biblioteques Biblioteca infantil Enllaços
Propostes | Club de lectura | Novetats | Guies de lectura
 

Club de lectura

[<< enrere]

 
Charles Dickens: Grans esperances


Proa, 1985 (572 pàgines)

Considerat un dels clssics de la literatura per excellncia, de Dickens poca cosa es pot afegir que ja no s'hagi mencionat. El seu nom se sol relacionar amb escenaris llbrecs, histries de misria i protagonistes desnutrits que lluiten per escalar graons a la societat. Grans esperances s, ni ms ni menys, que tot aix; el gir d'una existncia predestinada narrada amb pompositat i lentitud per deixar en evidncia les injustcies i desigualtats d'un mn de rics hipcrites i pobres desgraciats.
 
Dickens s el pare d'un patr narratiu com en qu un protagonista encadenat a l'infortuni aconsegueix, miraculosament, desfer-se de la desgrcia i dur la vida que sempre havia somiat. A Grans esperances, Pip s'escapa de la pobresa absoluta grcies a un benefactor ocult que li concedeix diners i educaci perqu visqui com un senyor en l'alta aristocrcia londinenca. Tanmateix, la riquesa no el fa feli i Pip viur condemnat a una sensaci d'inferioritat permanent que li provocar frustraci i tristesa per tot all que vol per s massa dbil per aconseguir-ho.
 
Densa i contundent, Grans esperances avana a pas de formiga i pot arribar a exasperar aquells que busquin una histria gil i sense redundncies. L'estil narratiu de Dickens no es pot concebre sense grans floritures i descripcions detallistes, reforada per la traducci magnificent de Josep Carner, que empra un catal grandiloqent i fa emergir expressions avui en dia relegades a l'oblit. Escrita en una primera persona simple i sense salts narratius, Grans esperances s fora previsible en termes argumentals per alhora retrata des de la stira i la ironia una societat estroncada pels estrats socials. Malgrat cal llegir-la amb pacincia i un diccionari al costat, s una bona inversi de temps per conixer les arrels de la literatura moderna.

 

 
Comentaris dels usuaris:
2002-03-14 H6wII2f2x8Gx
Multiple-vehicle reduction. QuotesChimp makes no feeling because which will grow the disbursement of your coverages, to guarantee distinct automobiles with different businesses. You are going to definitely lose the price reduction you'd obtain for covering greater than one automobile using similar firm.
2002-02-14 txRd5HtYRvDW
Us haureu adaont e9s ( ja i amb la amb i mail en, s comparehealthinsur.com quotes health insurance rate jeje), e9s que bo, remitent els life insurance cheap bestlifeinsurpolicy.com life insurance quotes 2012 enviat us administrador som que cap avisant-me, m'ha Bakery tambe9 del , m'han buy brand name levitra heliomeds.com vardenafil best price al Bon al mi ia afectin, desitja ningfa bloc, algun us dos va arribar Carlos marit missatge suplantat el fi, Encar aquest post els meu
2021-09-13 bmHwLfNS
Hola Gemminola!!Ho sentoooo, no sabia que no t’agradava Ventdelple0 si ho abirro a saber m’hague9s plantejat fer un altre tipus d post jejeje. Perf2 ara ja esta. Un altre dia ja parlare9 de les altres series que miro, haver si hi ha alguna que podem compartim opinif3.Una abrae7ada .
 

 

Afegeix el teu comentari:
   
Nom:
Email:
Valoració:
Molt fluixa Excel·lent
Comentari*:
  * Per evitar l'ús abusiu dels "spammers" no es registrarà cap comentari amb etiquetes HTML que apuntin a vincles externs
 

La comunicació de les dades personals que consten en aquest document suposa l'autorització perquè s'incorporin a un fitxer automatitzat de l'Ajuntament de Girona per a la resolució d'aquesta tramitació. Així mateix, són objecte de protecció d'acord amb les disposicions de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal. Per aquest motiu, podreu exercir-ne el dret d'accés, modificació i cancel·lació adreçant-vos personalment a l'Ajuntament de Girona o mitjançant l'adreça de correu dadespersonals@ajgirona.cat.

Biblioteca Infantil