Anar a la pàgina d'inici
Serveis en línia Recomanem Notícies Activitats Biblioteques Biblioteca infantil Enllaços
Propostes | Club de lectura | Novetats | Guies de lectura
 

Club de lectura

[<< enrere]

Joan Salvat-Papasseit: El poema de la rosa als llavis


Edicions 62, 2010 (176 pàgines)

Una de les obres ms valorades de la lrica catalana i europea del segle XX.

L'autor aplica procediments experimentals d'avantguarda -ruptura d'hemistiquis, esglaonament del vers, alternana de majscules i minscules, utilitzaci de tipografies de mides i colors diferents- en una poca en que es tendeix a la recuperaci dels motius clssics i dels topoi tradicionals.

L'itinerari del procs amors -invitaci, festeig, consecuci del goig, comiat-, es descriu en un ventall de formes i gneres a cavall de la lrica popular i la tradici culta de la fin'amors. Com en els canoners dels antics trobadors la identitat de l'estimada s'oculta sota el terme amiga.

L'escriptura de Papasseit s un homenatge a la noia -Tan fina s Ella que em dicta el vers- on la simbologia floral i la delicadesa expressiva no amaguen el desig, la possessi amorosa i el triomf: Visca l'amor que m'ha donat l'amiga [...] visca l'amor: / la volia i l'he pres.

 

 
Comentaris dels usuaris:
2005-03-14 qsLdnNh60R
If QuotesChimp are going to buy a new car, it is a good idea to contact your insurance company to see which cars have the lowest rates. You can also obtain the loss data on almost 200 makes and models of cars as compiled by the Insurance Institute for Public Safety. If you are in�terested, write to their publication department at Wa�tergate, 600, Suite 300, Washington, DC 20037.
2031-01-14 VYvNN5JRCAq
Anf3nimo disse... BOA de uma alguma quando os trabalhar treinar que arbitus maoxinha uma coisa... dus tratem e9 Fore7a ganhar de Botelho tem pk heliomeds.com minnesota life quote bestlifeinsurpolicy.com life insurance indiana quotes titulu juvenis, nada como konxeguiram de desculpa, se se para ser Sorte comparehealthinsur.com apeasr deve mas MARIENSES!!!Pedro querem ne3o konkistar haver o e Isto ganha
2024-09-13 lzkN2RmnR
Joer nena, cada cop ho posses me9s xungo!!!!, a veure, a veure, sense dmrseeeixer cap dels altres i tenint en compte que jo no et faria un morreio em quedo amb els LLavis nba 2, 4 f3 6.Que tal??Besitusssss perf2 no als morros
 

 

Afegeix el teu comentari:
   
Nom:
Email:
Valoració:
Molt fluixa Excel·lent
Comentari*:
  * Per evitar l'ús abusiu dels "spammers" no es registrarà cap comentari amb etiquetes HTML que apuntin a vincles externs
 

La comunicació de les dades personals que consten en aquest document suposa l'autorització perquè s'incorporin a un fitxer automatitzat de l'Ajuntament de Girona per a la resolució d'aquesta tramitació. Així mateix, són objecte de protecció d'acord amb les disposicions de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal. Per aquest motiu, podreu exercir-ne el dret d'accés, modificació i cancel·lació adreçant-vos personalment a l'Ajuntament de Girona o mitjançant l'adreça de correu dadespersonals@ajgirona.cat.

Biblioteca Infantil