Anar a la pàgina d'inici
Serveis en línia Recomanem Notícies Activitats Biblioteques Biblioteca infantil Enllaços
Propostes | Club de lectura | Novetats | Guies de lectura
 

Club de lectura

[<< enrere]

Dino Buzzati : El desert dels Trtars


Empries, 2006 (224 pàgines)

El desert dels Trtars s una de les novelles ms importants del segle XX. Publicada durant leufria bellicista de la Itlia de Mussolini, aquesta faula antimilitarista narra la histria de Giovanni Drogo, un oficial destinat a una fortalesa antiga i mig abandonada sobre la qual penja una amenaa imprecisa per intensa dun atac imminent. All, entre uns murs que imposen una atmosfera inquietant, inhspita i sinistra, Drogo esperar, durant trenta anys, que sacompleixi aquesta amenaa. La profunditat de les reflexions sobre la soledat, la llibertat, la frustraci i la mort, aix com les magistrals descripcions dambients i paisatges, han convertit El desert dels Trtars en un clssic contemporani absolutament imprescindible.

El drama del tinent Drogo cont tota la tristesa duna vocaci absurda: una vida sencera sacrificada a un atac que no sacaba de produir mai i que, quan sesdev, ja no queda vida. O sigui que la novella s un allegat perdurable contra uns pressupostos de defensa que, amb lexcusa duns ideals elevadssims, fan trontollar tots els pasos. La fortalesa d El desert dels Trtars devora els homes sense que ni ells mateixos sapiguen en virtut de qu. La descripci descenaris, de paisatge desolat, de clima erm dels personatges, pren en aquesta novella una fora literriament antolgica.
Pere Calders.

 

 
Comentaris dels usuaris:

No hi ha recollit encara cap comentari. Si vols afegir-hi el teu ho pots fer amb el formulari següent
 

 

Afegeix el teu comentari:
   
Nom:
Email:
Valoració:
Molt fluixa Excel·lent
Comentari*:
  * Per evitar l'ús abusiu dels "spammers" no es registrarà cap comentari amb etiquetes HTML que apuntin a vincles externs
 

La comunicació de les dades personals que consten en aquest document suposa l'autorització perquè s'incorporin a un fitxer automatitzat de l'Ajuntament de Girona per a la resolució d'aquesta tramitació. Així mateix, són objecte de protecció d'acord amb les disposicions de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal. Per aquest motiu, podreu exercir-ne el dret d'accés, modificació i cancel·lació adreçant-vos personalment a l'Ajuntament de Girona o mitjançant l'adreça de correu dadespersonals@ajgirona.cat.

Biblioteca Infantil