Anar a la pàgina d'inici
Serveis en línia Recomanem Notícies Activitats Biblioteques Biblioteca infantil Enllaços
Propostes | Club de lectura | Novetats | Guies de lectura
 

Club de lectura

[<< enrere]

Josep Pla: El quadern gris


La butxaca, 2012 (752 pàgines)

Amb a penes vint anys, Josep Pla accedeix als cercles socials de la Barcelona noucentista. Desprs d'abandonar els estudis de Medicina i comenar els de Dret, prefereix nodrir-se dels estmuls que troba fora de les aules universitries. Les suggeridores persones que coneix a l'Ateneu Barcelons l'indueixen a prendre conscincia de les seves inquietuds davant la vida. Per mitj d'un dietari, Pla retrata llavors tant el mn de l'Empord del qual prov com el seu entorn a la gran capital, a partir d'una mirada que configura la seva personalitat.La millor mostra del personal realisme novellat de Pla,El quadern gris, transcorre del mar del 1918 al novembre del 1919, tot i que l'autor en va fixar la seva versi definitiva el 1966, amb prop de setanta anys. D'aquesta manera el seu dietari de joventut constitueix una creaci de maduresa, qualificada com una obra imprescindible de la literatura catalana del segle XX.

 

 
Comentaris dels usuaris:

No hi ha recollit encara cap comentari. Si vols afegir-hi el teu ho pots fer amb el formulari següent
 

 

Afegeix el teu comentari:
   
Nom:
Email:
Valoració:
Molt fluixa Excel·lent
Comentari*:
  * Per evitar l'ús abusiu dels "spammers" no es registrarà cap comentari amb etiquetes HTML que apuntin a vincles externs
 

La comunicació de les dades personals que consten en aquest document suposa l'autorització perquè s'incorporin a un fitxer automatitzat de l'Ajuntament de Girona per a la resolució d'aquesta tramitació. Així mateix, són objecte de protecció d'acord amb les disposicions de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal. Per aquest motiu, podreu exercir-ne el dret d'accés, modificació i cancel·lació adreçant-vos personalment a l'Ajuntament de Girona o mitjançant l'adreça de correu dadespersonals@ajgirona.cat.

Biblioteca Infantil