Anar a la pàgina d'inici
Serveis en línia Recomanem Notícies Activitats Biblioteques Biblioteca infantil Enllaços
Propostes | Club de lectura | Novetats | Guies de lectura
 

Club de lectura

[<< enrere]

Vladmir Nabokov: Parla, memria


Edicions 62, 2000 (320 pàgines)

Parla, memria s, en paraules del mateix Nabokov, una autobiografia reviscuda i un magnfic llibre d'ancdotes. Nabokov hi descriu minuciosament les seves primeres sensacions infantils. El jove Vladimir s fill d'una famlia russa noble i benestant la carrossa amb qu fugia Llus XVI la nit de Varennes era d'una rebesvia seva. El seu pare, un home culte i liberal, va ser assassinat en una reuni poltica a Alemanya. Nabokov es recrea sobretot a l'hora de parlar de la seva passi per l'entomologia, de la vida a Sant Petersburg, de les institutrius estrangeres, de la llanterna mgica o dels colors que, segons ell, tenen les lletres. Parla, memria tamb recull els anys d'exili: els tres anys que va passar a Cambridge, la vida dels exiliats russos i la vida a Alemanya en temps de Hitler.

 

 
Comentaris dels usuaris:
2022-02-16 KXlmgpiy0
It's fascinating to us rdeaers as well. Productivity and efficiency is a very difficult field to apply to creative work. Imposing office hours invariably fails to produce quality work.How about where you work? I read that Joe Haldeman writes by hand in coffee shops around Florida (which he cycles too & from). Neil Gaiman has been known to write in hammocks & on porches. Max Barry wrote his first novel in a parked car during lunch breaks from his sales job. Harry Harrison writes in a spartan living room today, but moved to Mexico to write his first novel. In double checking where Harry Harrison writes, I stumbled across . Which is also fascinating. Do most SF writers work surrounded by shelves of dead tree books? How many seem to have cats?So Paul: Where do you write?
 

 

Afegeix el teu comentari:
   
Nom:
Email:
Valoració:
Molt fluixa Excel·lent
Comentari*:
  * Per evitar l'ús abusiu dels "spammers" no es registrarà cap comentari amb etiquetes HTML que apuntin a vincles externs
 

La comunicació de les dades personals que consten en aquest document suposa l'autorització perquè s'incorporin a un fitxer automatitzat de l'Ajuntament de Girona per a la resolució d'aquesta tramitació. Així mateix, són objecte de protecció d'acord amb les disposicions de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal. Per aquest motiu, podreu exercir-ne el dret d'accés, modificació i cancel·lació adreçant-vos personalment a l'Ajuntament de Girona o mitjançant l'adreça de correu dadespersonals@ajgirona.cat.

Biblioteca Infantil