Anar a la pàgina d'inici
Serveis en línia Recomanem Notícies Activitats Biblioteques Biblioteca infantil Enllaços
Propostes | Club de lectura | Novetats | Guies de lectura
 

Club de lectura

[<< enrere]

 
Amos Oz: La caja negra


Siruela, 2008 (294 pàgines)

La caja negra s una novella  epistolar datada el 1987. Escrita en la llengua de lautor, lhebreu,  encara que la versi castellana est  traduda directament de langls i no de la llengua original, segurament, perqu la traducci anglesa s excellent.
Ledici comentada t a la portada una imatge que correspon a la bstia duna porta de la qual sobresurt una carta. La imatge fa referncia a lestil epistolar de la novella.
El ttol, La caja negra, s clarament simblic. Desprs dun accident aeri, la caixa negra de lavi serveix per desvetllar la verdadera causa del sinistre. La novella ser, mitjanant les cartes entre els personatges, la caixa negra dels sentiments i les passions dels personatges.
El tema principal  s lamor i lodi en les relacions de parella. Lautor per toca altres temes com el fanatisme, el poder, larrogncia, la tendresa i la agressivitat.
Els personatges sn complexos i  profunds. Sn personatges rodons que evolucionen durant la novella. La Llana va de la fria a lamor i de la humiliaci a la compressi, lAlec va de lodi i el menyspreu a la generositat i la humilitat, en Boaz viatja de larrogncia a la tendresa.En canvi, Michael Sommo i ladvocat Zakheim  sn personatges molt ms plans. No estan dins el conflicte. El primer, Sommo, representa el fanatisme, s un personatge sense matisos. s un personatge smbol, el fet desta pendent noms dels seus ideals acaba deixant-lo fora del nucli emocional. Ladvocat representa el mn exterior, no entn el que est passant perqu est fora del mn emocional de lAlec. A ms, aquest personatge representa  la tradici del jueu mercantilista que noms s capa de veure la vida des de lptica dels diners.Al tractar-se duna novella epistolar t uns trets caracterstics: el tema s enfocat de manera intimista, els personatges diuen mitjanant les cartes el que, potser, no gosarien a dir a la cara. Les veus del personatges sn veus directes. No hi ha narrador, sn les cartes que ens expliquen la histria.

 

 
Comentaris dels usuaris:
2014-04-13 eznOOGJWGRQoeD
mora leon cesar eduardoLos ge9neros liraetrios son modelos de estructuracif3n formal y teme1tica de la obra literaria que se ofrecen al autor como esquema previo a la creacif3n de su obra.esto quiere decir qe si los generos liraetrios ayuda al autor a crear su obra..
2012-04-13 cjJvGeepxEsVbXbv
And I was just wodrneing about that too!
2004-04-13 LGgbkCbi
Hola Ester, escric quasi acbaant les vacances!Lorena la competenciaaa jeje, que tal l' estiu?bueno doncs per sort o per desgracia ens veiem el dilluns! I per cert l' ester es queda amb elsde 4t de profee eee no sigueu abussons jaja, ho diu un repetidor! jajaque acabeu de passar un bon estiu!
 

 

Afegeix el teu comentari:
   
Nom:
Email:
Valoració:
Molt fluixa Excel·lent
Comentari*:
  * Per evitar l'ús abusiu dels "spammers" no es registrarà cap comentari amb etiquetes HTML que apuntin a vincles externs
 

La comunicació de les dades personals que consten en aquest document suposa l'autorització perquè s'incorporin a un fitxer automatitzat de l'Ajuntament de Girona per a la resolució d'aquesta tramitació. Així mateix, són objecte de protecció d'acord amb les disposicions de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal. Per aquest motiu, podreu exercir-ne el dret d'accés, modificació i cancel·lació adreçant-vos personalment a l'Ajuntament de Girona o mitjançant l'adreça de correu dadespersonals@ajgirona.cat.

Biblioteca Infantil