Anar a la pàgina d'inici
Serveis en línia Recomanem Notícies Activitats Biblioteques Biblioteca infantil Enllaços
Propostes | Club de lectura | Novetats | Guies de lectura
 

Club de lectura

[<< enrere]

 
Philip Roth: L'animal moribund


La magrana, 2012 (140 pàgines)

En aquesta novella de 2001, Roth reprn al personatge de David Kepesh (El pit i El profesor del deseo). Kepesh t aqu ja ms de seixanta anys, s un eminent crtic televisiu i un dels catedrtics estrella en una universitat novaiorquesa quan coneix a Consuelo Castillo, una atractiva estudiant de vint-i-quatre anys, de modals refinats i filla dun matrimoni de rics exiliats cubans. Comencen una aventura sexual que resulta ser una bomba que fa miques el mn intellectual i ertic de David. Des de la revoluci sexual dels seixanta, quan va abandonar a esposa i fill, Kepesh sha donat a experimentar el que crida la masculinitat emancipada, escapant a labast de la famlia o duna parella. Amb els anys ha aconseguit refinar el que va mamar daquesta exuberant dcada de protesta i llibertat fins a encaixar-la en una vida plenament ordenada, on segueix tenint, amb joves estudiants, vies de fuita al mn del eros i aix mateix sap mantenir la distncia esttica suficient. Per la joventut i bellesa de Consuelo desarmen per complet els parmetres pels quals es regeix David, qui es veu convertit en un possessiu obss sexual condemnat a arrossegar-se pel fosc mn de la gelosia.
Estem davant duna novella rellevant pel que fa a la forma descriure de Roth, tan personal i amb tantes referncies a latenci del lector, aix com a algunes de les seves reflexions entorn lamor i les relacions de parella.

 

 
Comentaris dels usuaris:

No hi ha recollit encara cap comentari. Si vols afegir-hi el teu ho pots fer amb el formulari següent
 

 

Afegeix el teu comentari:
   
Nom:
Email:
Valoració:
Molt fluixa Excel·lent
Comentari*:
  * Per evitar l'ús abusiu dels "spammers" no es registrarà cap comentari amb etiquetes HTML que apuntin a vincles externs
 

La comunicació de les dades personals que consten en aquest document suposa l'autorització perquè s'incorporin a un fitxer automatitzat de l'Ajuntament de Girona per a la resolució d'aquesta tramitació. Així mateix, són objecte de protecció d'acord amb les disposicions de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal. Per aquest motiu, podreu exercir-ne el dret d'accés, modificació i cancel·lació adreçant-vos personalment a l'Ajuntament de Girona o mitjançant l'adreça de correu dadespersonals@ajgirona.cat.

Biblioteca Infantil