Anar a la pàgina d'inici
Serveis en línia Recomanem Notícies Activitats Biblioteques Biblioteca infantil Enllaços
Propostes | Club de lectura | Novetats | Guies de lectura
 

Club de lectura

[<< enrere]

Marguerite Yourcenar: Memorias de Adriano


EDHASA, 1998 (276 pàgines)

Marguerite Yourcenar recrea amb profunditat i precisi la vida de l'home ms gran del seu segle, Adri, poltic i humanista, el que veu l'esdevenidor, el que viu cada moment com si fos nic i irrepetible, i alhora previst i lligat al seu dest, el que persegueix l'ombra de l'estimat enmig de les creixents tenebres i que se'ns mostra com un dels darrers esperits lliures de l'edat antiga. Aquesta edici inclou el Quadern de notes de les Memries d'Adri, on Yourcenar reflexiona sobre l'obra, l'art d'escriure i l'anomenada novella histrica.

 

 
Comentaris dels usuaris:
2028-11-12 JdoXqOzCwOFmIpD
Certains pave9s mouille9s de Paris s'illuminent sous vos pas, au sovnueir d'autres charges e9phe9me8res qui les ont patine9s.C'est une gerbe lumineuse minuscule qui se confond avec les gouttes qui e9clatent sur la pierre, clin d'oeil imperceptible de fantf4mes illustres et inombrables qui sont passe9s avant vous par le meame chemin. France, Maupassant, Proust, Sartre suivant Camus, Sarah Bernhardt alors Henriette Rosine sans h ni t, plus proche de Mistinguett, au bras d'un Jouvet cyphotique et cynique; la pluie fait des claquettes sans Gene Kelly et tout Paris complice vous sourit sans mots dire, connivent discret d'une Histoire omnipre9sente dans les rafales de vent et de vies.A quoi tient le charme? A une discre9te e9vocation.Certaines vedettes d'Holywood ont dfb enfoncer pieds et poings dans le be9ton pour laisser leurs marques. Les dinosaures aussi, mais e0 leur insu?
 

 

Afegeix el teu comentari:
   
Nom:
Email:
Valoració:
Molt fluixa Excel·lent
Comentari*:
  * Per evitar l'ús abusiu dels "spammers" no es registrarà cap comentari amb etiquetes HTML que apuntin a vincles externs
 

La comunicació de les dades personals que consten en aquest document suposa l'autorització perquè s'incorporin a un fitxer automatitzat de l'Ajuntament de Girona per a la resolució d'aquesta tramitació. Així mateix, són objecte de protecció d'acord amb les disposicions de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal. Per aquest motiu, podreu exercir-ne el dret d'accés, modificació i cancel·lació adreçant-vos personalment a l'Ajuntament de Girona o mitjançant l'adreça de correu dadespersonals@ajgirona.cat.

Biblioteca Infantil