Anar a la pàgina d'inici
Serveis en línia Recomanem Notícies Activitats Biblioteques Biblioteca infantil Enllaços
Propostes | Club de lectura | Novetats | Guies de lectura
 

Club de lectura

[<< enrere]

 
Muriel Villanueva i Perarnau: La gatera


Ara Llibres, 2011 (149 pàgines)

La Raquel hereta dos pisos simtrics. L'un dna al carrer i l'altre a un pati interior, des d'on s'escola un gat taronja. Obrir una gatera en el mur que separa els dos habitatges esdevindr un cam intrigant cap a la seva identitat.

La gatera s una novella escrita des del llindar: un forat obert en una paret que connecta dos mn sense intersecci aparent. La realitat i la ficci, la vida i la mort, la masculinitat i la feminitat es troben en la lnia en qu l'autora, els personatges, i qui sap si el lector, d'emmirallen. Una histria intensa i commovedora sobre una noia jove que decideix refer la seva vida.

Premi Just M Casero de novella curta 2011.

 

 
Comentaris dels usuaris:
2002-01-13 GZUXslPSCYoOXvzUmU
Dylan,o que o Gleiser coloca e9, no fundo, a inadpacidcae humana de compreender a realidade. c9 uma limitae7e3o humana. Sempre teremos uma vise3o sobre tudo histf3rica.Hoje, e9 assim, amanhe3 vai depender de quem este1, as ferramentas que temos para medir.Desta forma, para o ser humano sf3 existiria uma aproximae7e3o, sempre sere1 uma aproximae7e3o..e, portanto, ne3o existe, para nf3s, uma realidade, pois sempre sere1 incompleta.Ou seja, ne3o de1 para algue9m dizer, agora sim, cheguei le1.Seria impossedvel para nossa espe9cie.Se existe algo de fato que existe independente do humano, ne3o sere1 a nf3s dado o direito de descobrir, portanto, para a humanidade, nessa nossa limitae7e3o, isso ne3o se coloca.Pois se3o tantas as possibilidades fora essa vise3o histf3rica..e de que a realidade e9 o que conseguimos ver dela.Assim, vocea poderia ter.Sim, existe uma verdade mas nf3s nunca chegaremos nela. Ne3o, como ne3o podemos medir, ne3o vale a pena procurar essa verdade final, mas aceitarmos nossos limites.A vise3o do Gleiser vai contra fedsicos que querem descobrir a verdade final , deixando de melhorar a vida possedvel, as questf5es, que de3o para resolvermos nesse momento histf3rico.Ou seja, vamos baixar a bola e cuidar das coisas aqui do lado?O que nos remete e0 orae7e3o da serenidade, do AA: Dai-me a serenidade para aceitar as coisas que eu ne3o posso mudar,coragem para mudar as coisas que eu possa,e sabedoria para que eu saiba a diferene7a c9 mais do que uma queste3o cientedfica uma filosofia da cieancia e diria mais, uma filosofia diante da vida.Algo que nos relaxa diante da natureza e nos coloca em sinal de respeito.Mas e9 possedvel pensar dessa maneira de achar que he1 le1 fora uma realidade.Mas como nunca chegarermos le1, o que no fundo daria no mesmo.Vamos procurar o que de1 e ne3o viajar em um sonho impossedvel.Pois geraria uma ansiedade desnecesse1ria um eterno jogo de tentar o sonho impossedvel. Que dizes?
2026-09-12 kCakqxrk
JULIO ORTEGA GARCcdANo podemos adtmiir un poco de ideologeda en la ensef1anza. Hay que exigir LIBERTAD pues es el fanico lugar en el que se puede encontrar. bfQue9 ha sido de los valores que nos inculcaron en los albores de la democracia?. Eso es una prueba me1s de la futilidad de sus valores. Tenemos que defender nuetros valores y esos nadie nos los puede secuestrar. Si quieren imbuir de sus valores a nuestros hijos deberedan quedarse con ellos y bfque9 padre estareda dispuesto a eso?. Los FALASTERIOS ya se intentaron poner en marcha hace algunos siglos y no parece que tuvieran mucho e9xito. Posteriormente ha habido algunos intentos (nazis, comunistas .) que lf3gicamente han fracasado. Tampoco lo tendre1n ahora pero mientras tanto a los que nos toque padecerlo . Enfedn, sigamos en la lucha pues es una causa justa. VIVA LA LIBERTAD.
 

 

Afegeix el teu comentari:
   
Nom:
Email:
Valoració:
Molt fluixa Excel·lent
Comentari*:
  * Per evitar l'ús abusiu dels "spammers" no es registrarà cap comentari amb etiquetes HTML que apuntin a vincles externs
 

La comunicació de les dades personals que consten en aquest document suposa l'autorització perquè s'incorporin a un fitxer automatitzat de l'Ajuntament de Girona per a la resolució d'aquesta tramitació. Així mateix, són objecte de protecció d'acord amb les disposicions de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal. Per aquest motiu, podreu exercir-ne el dret d'accés, modificació i cancel·lació adreçant-vos personalment a l'Ajuntament de Girona o mitjançant l'adreça de correu dadespersonals@ajgirona.cat.

Biblioteca Infantil